♥ Pollenallergi


Av alla som har allergi i Sverige är 40 procent allergiska mot pollen (frömjöl). Det handlar oftast om pollen från lövträd, främst björk, al och hassel samt gräs och gråbo. Den som har pollenallergi kan få besvär från tidig vår till sen höst eftersom växterna blommar och spricker ut vid olika tidpunkter.

Vi utsätts varje dag för flera allergiframkallande ämnen i vår omgivning som påverkar utveckling av allergi. Symtomen förstärks av luftföroreningar.

Du som är allergisk mot pollen kan också vara överkänslig mot viss mat, så kallad korsallergi. Symtomen är att det kliar, sticker och känns svullet på läppar, i gommen och i svalget.


Björkpollenallergiker kan reagera på äpplen, nötter, mandel och stenfrukter (körsbär, plommon, persikor, kiwi, aprikoser och nektariner). Om du är allergisk mot gråbo tål du kanske inte selleri, paprika och persilja.

Oftast tål en allergisk person de här sakerna om de kokas först. Frukt brukar tålas bättre om den skalas eller körs i mikrovågsugn.


Kommentarer
Postat av: sandra

jädrans pollen, lider själv av det o huvudet känns så tungt. lite skönt att det småregnat idag. men huvudet känns fortfarande tungt:(

2009-05-04 @ 09:07:00
URL: http://sandrags.blogg.se/

♥ Säg ditt ord:

♥ Ditt fina namn:
♥ Besöker du ofta?

♥ E-postadress: (publiceras ej)

♥ Ska jag kolla in din blogg?:

♥ Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0