♥ AGILITY
Agility (banhoppning för hundar) är en hundsoprt från England. I Sverige tävlar hundarna i tre olika storleksklasser: Small, Medium och Large. I Small-klasserna tävlar hundar med en mankhjöd under 35 cm. Medium-klasserna är för hundar som är mellan 35 cm och 43 cm. Är de över 43 cm tävlar de i Large. Hinder som ingår i agility är: Balansbom, gungbräda, däck, tunnlar, slalom, bord, hopphinder, säck, A-hinder, viadukt/mur och långhopp. Det går ut på att så fort som möjligt forcera en hinderbana med så lite fel som möjligt. Den hund som har minst fel och snabbast tid vinner. Det finns två olika klasser, hoppklass (utan bordet och kontaktfältshinder, dvs balansbom, gungbräda och A-hinder) och agilityklass (här kan alla hindertyper vara med).


En liten överblick hur en bana är uppbyggd :)


♥ TIPS PÅ KLOKLIPPNINGKela med din hund. Vänj den vid att vara lugn i din famn samtidigt som dupillar, trycker och rör vid tassarna och klorna. Få hunden att slappna av helt i din famn innan du tar fram klotången.

Sitt gärna på golvet om du har en stor hund. Om du har en liten hund kan du lägga den på rygg i knät (om den inte känner sig underlägsen). Då kan du träna in detta så att  man har kvar i stort sett samma position även när den är vuxen. :)

Då hunden har vant sig vid att du petar och klämmer på dess tassar och klor tar du fram klotången. Låt hunden lukta på klotången utan att göra någon stor affär av den. Greppa tag om ena klon på hunden och håll emot med tummen på ovansidan. Du får då ett mycket bättre tag och det blir svårare för klotången att slinta om hunden skulle rycka till eller röra sig. Använd tummen som stöd för att hålla klotången på plats. :)

 

Lycka till!

 


♥ FODERLISTA

Ibland kan det vara svårt att veta hur mycket mat din hund ska ha som valp. Tänkte att jag kunde visa en lista där det står hur många gram mat din valp ska ha jämfört med hur gammal han/hon är! :)

Och under ser man också hur mycket mat en dräktig tik ska ha beroende på hur många veckor hon gått. :)


♥ MÖNSTER TILL HUNDTÄCKE

1. Mät upp hundens rygglängd.  Det blir längden på mönstrets rygglinje.2. Dra ner rygglinjen en aning mot svansen.  Hur mycket och startande från vilken punkt, beror på hurudan rygglinje din hund har.  En whippet skall ha ett större intag en t.ex. en dalmatiner.3. Mät sträckan från mitt uppe på hundens rygg och ner längs sidan.  Hur långt ner vill du att täcket skall gå?4. Rita in ett figurveck i bakkanten ungefär 1/3 uppifrån.  Djupet och bredden på vecket är beroende på hundens form.  På mina boxertäcken har jag gjort vecket ca 10 cm djupt och 1,5 cm brett (tar alltså in bakkanten 3 cm på vardera sidan).5. Runda av det nedre, bakre hörnet.6. Mät hundens bringa från punkten mitt fram till rakt nedanför nacken, dvs där täckets ryggdel tar slut.  Då får du veta hur lång delen framför bringan skall vara.7. Försök bedöma hur långt nedanför nacken den främre halslinningen skall vara.  Om man har den för högt, så blir det för spänt runt hundens hals, för lågt, så sitter täcket för löst.  Detta är dock något du prövar och justerar då du syr, så lägg den hellre för högt än för lågt.8. Runda av halslinningen.  Dra den nedre, främre punkten en aning framåt för mer rörelsevidd.
Nu är själva täckets mönster färdigt.9. Bröstlappen börjar  bakom frambenen, inte för nära, för då skavar den i armhålan.  En tik kan ha en bredare bröstlapp, på en hanhund skall den sluta i god tid före penis.

10. Längden på bröstlappen kan du justera då du syr.  Den börjar vid täckets kant på ena sidan, men skall gå lite omlott på den andra där man knäpper.♥ HELG


Nu ärre helg! :D Denna jobbveckan blev "lång", hehe. Två hela dagar fick jag ihop efter att jag vart sjuk :P

Ikväll blir det 25 års kalas och sambons kusin :) Ska bli riktigt trevligt!! :) Vet dock inte riktigt vad jag ska ha på mig? Hmm..? Får rota igenom garderoben och se vad som finns att välja mellan :)

Nu ska vi dricka lite kaffe! :) ha en bra kväll!!

Pusspuss <3

♥ SVAMP MELLAN TRAMPBYNORNA


Det är många hundar som får röda och missfärgade tassar under vntern. Kliande ilsket röd hud mellan trampdynorna och tårna p g a all snö och salt. Det finns sätt att bota klådan.

Klipp bort en del av pälsen mellan trampdynorna och tårna, då kommer det in luft, vilket svampen inte gillar och sakta men säkert torkar.

Det finns även en salva som heter Prob. Den är lite mjukgörande och läkande.
Kom ihåg att inte sluta behandla förtidigt. Det man ser med ögat kan försvinna efter några dagar, men infektionen kan fortfarande ligga under huden och irritera.

Om det inte gått över efter 2-3 veckor bör man kontakta en veterinär.


Pusspuss <3


♥ SKUMT!

I år har vi några riktigt ovanliga datum: 1/1-11, 11/1-11, 1/11-11 & 11/11-11.
Något som är riktigt skumt med är om man tar sitt födelseår tex. 1989 och plusar med så många år man fyller detta året, så får alla samma svar 111. :O

Ta då tex. 89+22 år = 111

Riktigt skumt faktiskt!!♥ HUSDJUR


Hej på er! :)
Har ni tänkt på hur många husdjur som har fart illa nu under vintern? Vet inte om ni läste om lilla valpen Gurkan som hade hittats? Hur kan man med att ens lägga en hund i en snöhög och gå där ifrån och höra hur valpen gnäller?

Tänkte ge lite info vad de kostar att köpa en hund och alla saker man måste ha till hunden. Många tror att det bara är att skaffa djur sen är det näst intill gratis att ha dom. Men så är det inte riktigt! Man borde tänka igenom ett hundköp mer än en gång. Enligt lag får en hund vara hemma max 6 timmar ensam, har du ett sånt arbete/skola som gör att du kan komma ifrån efter 6 timmar?

Priser & Saker man bör ha:

Hunden: 4500-15.000 kr
Mat 15 kg: 600 kr (Räcker ca 90 dagar till en liten hund)
Matskål: 50-100 kr
Säng: 250-700 kr
Leksak: 100 kr/st och uppåt
Koppel: 130 kr
Halsband: 130 kr
Täcke: 500 kr
Tuggben: 20 kr/st
Godis: 39kr/ 100 gram
Reflexsele: 150 kr
Reflexhalsband: 70 kr
Borste/kam: från 65 kr och uppåt
Schampoo/balsam: 140 kr/st och uppåt
Klotång: 140 kr
Vaccination: 370 kr/år
Försäkring: 2000 kr/ år beroende försökringsbolag

Lägg till: Buffert om det skulle hända hunden något, hunddagis, pälsvård

Som ni ser är det inte gratis, jag har säkert glömt saker med.

Tänk en extra gång!

Pusspuss <3♥ SJUK


Hej på er!
I helgen var vi hemma i Trollhättan på besök :) Hade jätte mysigt, förutom att både jag och älskling blev magsjuka :( Älsklingen blev på lördag och jag på söndag, fast det gick över fort på honom, mitt sitter i än. :( Så det blir ingen saftig lön denna månaden :/

Vi var på Jysk i Trollhättan och köpte massa nya påslakarn :) Alltid härligt att sova i helt nya lakarn som är nytvättade och luktar sköljmedel :)

Vi var och kika på en jätte jätte fin lägenhet igår på Trandared :) Vill verkligen ha den, men den var rätt dyr, 345000 kr som utgångspris.
Så får se hur vi ska göra med lägenheten :)

Pusspuss <3


♥ SNART ÖVERPuuh, vilken mördarvecka detta har vart! Har jobbat mellan 07.00-19.00 två utav dagarna och sen 14.45-21.30 två dagar, som tur är så blir det en slapp avlutning innan helgen 07.00-11.00 :D Helt perfekt tid!! :)

Jag har gått, eller rättare sagt, jag går bredvid som personlig assistent i Bredared rätt mycket nu, kan säga att de är inget lätt jobb :S mycket sprutor och långa nålar, uach, jag som hatar sånt egentligen, men hoppas att det blir lättare att handtera i längden, för ska få en Tillsvidare anställning där :) Känns otroligt skönt att slippa oroa sig över tider varje månad, men kommer sakna Fristads Hemtjänst so OTROLIGT mycket!! :( Trivs jätte bra där, men jag får la hoppa in emellanåt :) Kan nog inte släppa dom helt.

Nu ska jag snart åka och jobba i Hemtjänsten, så sitter och dricket lite kaffe innan så man håller sig vaken hela kvällen :)

Ha en bra kväll!
Pusspuss <3

 


♥ 1 ÅR MED MIN ÄLSKLING ♥

Igår var det 1 år sen jag och älsklingen blev ett par. Gud va fort tiden har gått! :) Det känns så himla bra mellan oss, är lika nykär än idag som jag var första veckan vi var tillsammans! <3 Än så länge har vi ALDRIG bråkat med varandra, vilket känns underbart! :)
Jag Älskar Dig Carl-Johan, du är mitt hjärta <3♥ BOKAT! :)

Idag har vi bokat en resa till Grakland, Santorini för att vara exakt :) Längtar så grymt mycket!! :) Vi som åker är jag, älsklingen, Ida, Oscar, Sara, Larsa, Annika, Gunnar och Göran :)

Här kommer lite bilder på Hotellet :)
Visst blir ni lite avundsjuka? ;)


♥ Grymt Bra Låt!

Sitter och lyssnar på Sonic Syndicate just nu, har fastnat lite extra för den här låten.
Den är så sjukt bra ♥

 


RSS 2.0