Varberg, Kustsanatoriet

Nu i trean så håller man ju på med ett projektarbete, Emelie å jag bestämde oss för att skriva om Kustsanatoriet i Varberg, som nu är ett Hotell & Spa. Så vi tog ledigt ifrån skolan och stack ner till Varberg en hel dag, vi åkte ifrån Trollhättans resecentrum 08.06 på morgonen. På toget ner till Göteborg somna båda två och båda vakna exakt samtidigt och det va precis när tåget körde in på stationen, så sa vi i mun på varandra "Tur att vi vaknade" hehe..
Tåget ifrån Göteborg skulle avgå 09.40 och klockan var bara 09.00 när vi kom fram, så vi gick och köpte lite mat, fast de hade vi inte behöft igentligen, vi fick 8 potioner ris utav en som stod och dela ut det, shiit va tungt det va att ha i väskan. När vi kom fram till Varberg och hade gått av tåget så slängde vi allt ris och sen sa vi "Jaha, bara 3,5 timma kvar tills vi ska vara på Hotellet, vad gör vi nu?" Så vi gick till deras Bibliotek och kolla om dom hade några böcker om Sanatoriet och de hade dom ju, så vi satte oss och läste i några, så kommer det fram en och frågar om hon kan hjälpa till med något, så fråga vi ifall om Trollhättans stadsbibliotek har skickat efter några böcker om Sanatoriet, så sa hon att dom inte hade gjort det, shiit va arga vi blev. Då har vi gått och väntat i 3 veckor på böcker som inte är efter skickade. Så vi öppnade ett lånekort på deras bibliotek och låna med oss några böcker hem.

När vi var färdiga där gick vi in till stan och kollade i klädaffärer och sånt, sen gick vi den fina strandpromenaden så man kommer till Apelviken, men vi satte oss på en klippa där och kollade på havet och hörde bruset utav vågorna, så jävla mysigt! Sen fortsatte vi.
Men när vi kom fram så var vi ändå förtidiga så vi gick och tog lite bilder på Apelvikens kyrkogård där alla TBC- smittade barn ligger från förr.
Sen gick vi till Hotellet och frågade efter Sylvia Gustafsson, hon som skulle visa oss runt i deras lokaler "privat vandring" haha.. :D Sylvia var Hotellets värdinna.
När hon visat oss alla lokaler och berättat om hur det såg ut förr och allt sånt, så gick vi och satte oss så fick vi ställa frågor och hon berätta även hur deras verksamhet fungerade idag. Jätte intressant!

När vi va klara där så gick vi en jätte fin väg bakom Sanatoriet, dom ligger precis längst havet. Solen värmde jätte skönt och det va helt vindstilla. Vi satte oss på en bänk där och sola och bara njöt utav vädret och utav att veta att resten av klassen hade Arbetsmiljö och Säkerhet.. haha..
Så fortsatte vi att gå, så vi kom ut vid Apelvikens camping, där vi haft våran husvagn 2 år irad, så vi gick in på campingen och kollade lite, det va nästan helt tomt.

Sen fortsatte vi in mot centrum igen för att äta middag. Vi satte oss vid fontänen mitt på torget och åt snabbmat vi köpte. Sen kolla vi på klockan och då va de två timmar kvar tills vårat tåg skulle gå hem, men eftersom vi hade en öppen biljett så kunde vi ju ta vilket tåg som helst, så vi gick till stationen och tur som vi hade så gick de ett tog om 30 min, så vi satte oss och väntade.

Sen va de skönt att komma hem efter en heldag vid havet, man sov gott den natten kan jag lova.

På bild: Sanatoriet

image8

Kommentarer

♥ Säg ditt ord:

♥ Ditt fina namn:
♥ Besöker du ofta?

♥ E-postadress: (publiceras ej)

♥ Ska jag kolla in din blogg?:

♥ Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0